Je huis verduurzamen én € 200 tot € 600 per jaar aan gas besparen op de energierekening? Dat kan met een hybride warmtepomp! Dit blijkt uit de testresultaten die de Consumentenbond heeft uitgevoerd met 6 merken hybride warmtepompen.
[Atag Energion M, Bosch Compress, Daikin Intergas Hybride, Itho Daalderop, Remeha Elga Ace, Vaillant aroTherm]
Als de hybride warmtepomp in de toekomst gecombineerd gaat worden met groen gas, dan is dat een duurzaam alternatief voor verwarming met een CV ketel op aardgas.

Een ‘beste uit de test’ is er niet, aldus de Consumentenbond. Het type woning, de mate van isolatie én het stookgedrag is overal en altijd anders. Je kunt dus niet spreken van een ‘algemene’ prestatie die overal toepasbaar is. Vandaar ook de differentiatie in jaarlijkse besparing.

De hybride warmtepomp is een combinatie van een elektrische warmtepomp met een hoog rendement cv-ketel. De warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht. Het grootste deel van het jaar zorgt de warmtepomp voor verwarming van de woning. Alleen als het echt koud wordt, springt de HR-ketel bij. Lees hier meer over het onderzoek.