Zoetermeer, 2 juli 2019. De oprichting van de Nederlandse Verwarmingsindustrie is onderschreven door de voorzitters van de deelnemende secties en/of verenigingen. Met het plaatsen van hun handtekening, gaven Henk Sijbring (VFK), Bart Looman (VLS), Roger Lippertz (Rogafa) en Jan Verdonk (sectie warmte- & distributie afgiftesystemen) het officiële startsein van de nieuwe branchevereniging tijdens de bijzondere ledenvergadering op locatie van FME.
Door het samengaan van deze partijen worden de krachten gebundeld op het gebied van warmte-opwekking, warmte distributie en afgifte, lucht en stralingsverwarmingssystemen, regelapparatuur en rookgasafvoersystemen. De gezamenlijke kennis en kunde, van deze gerenommeerde partijen, zal blijken uit de marktgerichte benadering waarbij duurzaam en comfortabel verwarmen van de gebouwde omgeving centraal staat. Naast het ontwikkelen van producten wil de Nederlandse Verwarmingsindustrie met het productportfolio een bijdrage leveren aan circulariteit en CO2 reductie.

Onder leiding van een interim bestuur, bestaande uit bestuursleden van de voormalige verenigingen, zal De Nederlandse Verwarmingsindustrie verder vorm krijgen. De secties behouden hun huidige bestuursleden en Henk Sijbring zal vooralsnog de rol van voorzitter op zich nemen. Coen van de Sande zal als directeur van De Nederlandse Verwarmingsindustrie het aanspreekpunt zijn.

De Nederlandse Verwarmingsindustrie is aangesloten bij FME en de European Heating Industry Association (EHI).